Ζώντας στον κόσμο του ονείρου


Ονειρεύεστε ότι βρίσκεστε σε ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη που έχετε αντικρύσει ποτέ, μπορείτε να πετάξετε από την κορυφή ενός δέντρου και να κοιτάξετε προς τα κάτω χωρίς να φοβάστε, όλος ο κόσμος βρίσκεται στα πόδια σας. Ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι πρόκειται για όνειρο, από εκείνη τη στιγμή μπορείτε να καθοδηγήσετε το όνειρο σας και να κάνετε τα πάντα, μέσα σε ένα συνειδητό όνειρο!
Ο Stephen LaBerge είναι ένας από τους επιστήμονες που ειδικεύονται στην τεχνική που αποκαλείται συνειδητό όνειρο. Ο ίδιος πιστεύει πως οτιδήποτε συμβαίνει στο όνειρο κάποιου αποτελεί αληθινή εμπειρία.
Συνειδητοποιώντας το αντικείμενο του ονείρου, τα άτομα που βλέπουν συνειδητά όνειρα, παραδέχονται ότι μπορούν να μάθουν να ελέγχουν και να χειρίζονται τα όνειρα τους, καταφέρνοντας έτσι να ζήσουν τις πιο τρελές τους φαντασιώσεις σε ένα είδος εικονικής πραγματικότητας χωρίς περιορισμούς.
Ο διάσημος ειδικός επιστήμονας, LaBerge, ασχολείται εδώ και μια δεκαετία με την έρευνα της επιστήμης του συνειδητού ονείρου στο πανεπιστήμιο του Stanford. Σε ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του, απέδειξε ότι τα άτομα που βλέπουν συνειδητά όνειρα μπορούν να επέμβουν συνειδητά στο όνειρο τους κατά τη διάρκεια του REM-ύπνου.
Ο LaBerge μέσα από την συγγραφή αρκετών βιβλίων, ανέπτυξε μια πληθώρα τεχνικών για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν διαύγεια.
Ο LaBerge θεωρεί ότι, με τη σωστή εκπαίδευση, ο άνθρωπος μπορεί να ελέγξει τα όνειρα του, δεδομένου ότι θα καταφέρει να αναγνωρίσει ό,τι ακριβώς ονειρεύεται ενώ κοιμάται.
Κατά κάποιον τρόπο, ο LaBerge διδάσκει τον κόσμο να ζει τα όνειρα του.
«Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι ότι είναι απλά ένα όνειρο στο οποίο όλα είναι πιθανά,» σχολιάζει ο LaBerge.
Η περιπέτεια
Στα συνειδητά όνειρα, θα μπορούσατε να πετάξετε όπως οι αγαπημένοι σας υπερ- ήρωες, να ασκήσετε χωρίς φόβο τις πολεμικές τέχνες ή να βγείτε ραντεβού με ένα εντελώς ξένο.
«Είναι το μέρος όπου όλα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις. Μέσα από τα όνειρα λοιπόν μπορεί κάποιος να εξερευνήσει με ένα ασφαλή τρόπο τι θα κάνει ή τι θα ήθελε να κάνει,» αναφέρει ο LaBerge.
Ίσως να θέλετε να αναζητήσετε ένα νεκρό συγγενή, να καταπολεμήσετε μια φοβία σας ή ακόμα να κάνετε μια συζήτηση με το θεό.
«Συνήθως μέσα από τα συνειδητά όνειρα οι άνθρωποι προσπαθούν είτε να καταρρίψουν τους νόμους της Φυσικής είτε να καταπατήσουν τους νόμους της κοινωνίας.»
Ο έλεγχος
Ο LaBerge διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ελέγξει κάποιος ένα συνειδητό όνειρο στο κέντρο Kalani Oceanside Retreat της Χαβάης.
Ανάμεσα στα άτομα που έχουν προσέλθει ήταν και ο Chris Moss, 34 ετών από τη Νέα Υόρκη, ιδρυτής της μεσιτικής εταιρείας Moss Real Estate Group.
«Πιστεύω ότι τα οφέλη του συνειδητού ονείρου είναι προφανή,» σχολιάζει ο άντρας.
«Στην ουσία έφτασα εδώ από περιέργεια, σχολιάζει η 28χρονη Katherine Schneider, η οποία είναι ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Λας Βέγκας.
Ο Frank Pascoe, 49 ετών, γνωστός ερευνητής ονείρων από το Oregon, είπε ότι κατέχει ήδη την δυνατότητα να ελέγχει τα όνειρα του αλλά θα ήθελε να μάθει περισσότερα για την κοινότητα του συνειδητού ονείρου.
Κάποιοι άλλοι εξέφρασαν την επιθυμία να πετάξουν ή να πραγματοποιήσουν ένα πνευματικό ταξίδι έτσι ώστε να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι.
Η Evetta Hauser από το Arkansas επισκέφτηκε τον LaBerge επειδή εδώ και αρκετό καιρό μελετάει το συνειδητό όνειρο, λόγω ενός εφιάλτη που κυριεύει τα όνειρα της σε ολόκληρη της ζωή της.
«Είναι ένα ζόμπι το οποίο με πλησιάζει όλο και περισσότερο και τελικά με πιάνει. Ήξερα εξαρχής ότι δεν θα μπορούσαν να του ξεφύγω.»
Σύμφωνα με την Hauser, η τεχνική του συνειδητού ονείρου της επέτρεψε να αντιμετωπίσει το τέρας της.
«Σκέφτηκε λοιπόν ότι είναι απλά ένα όνειρο και γι' αυτό το λόγο θα μπορούσα να μετατρέψω το τέρας σε μια μπλε πεταλούδα. Έτσι γυρίζοντας την πλάτη μου το μετέτρεψα σε πεταλούδα,» αναφέρει η Hauser.
Η τεχνική του συνειδητού ονείρου θα μπορούσε λοιπόν να φανεί αρκετά χρήσιμη σε περιπτώσεις ατόμων που το έχουν πραγματικά ανάγκη, καθοδηγώντας τους σε μια συγκεκριμένη άσκηση συμπεριφοράς και σκέψης, ωστόσο όπως όλοι ξέρουμε η αληθινή ζωή είναι αναντικατάστατη.

Πηγή: Abc News

Woodworking for Beginners - Full Guide (FREE Video + eBooks + Tools)