Πιστεύετε στην ύπαρξη των φαντασμάτων;


Σας αρέσει να εξερευνάτε μυστηριώδη μέρη με τη φωτογραφική σας μηχανή, ελπίζοντας να αποτυπώσει κάποιο δείγμα που να υποστηρίζει την πεποίθηση ότι υπάρχουν φαντάσματα; Σας έχει τύχει να παρατηρήσετε σε κάποια φωτογραφία μια περίεργη μορφή και από τότε περιμένετε με το φλας σε ετοιμότητα πότε θα σας ξανακάνει αισθητή την παρουσία της; Το κυνήγι φαντασμάτων είναι μια δημοφιλής ασχολία για πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μερικά μικρά μυστικά μπορεί να βοηθήσουν ώστε οι κόποι σας να μην πάνε χαμένοι και η φωτογραφική σας μηχανή να αποτυπώσει επιτέλους έναν "επισκέπτη από το υπερπέραν". Ακόμα και αν η όλη ιστορία με την ύπαρξη των φαντασμάτων σας φαίνεται ως ένας μύθος, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε έστω και για λίγο, ως ένας από την παρέα των "Ghost Busters".

Χρησιμοποιείτε όσο μεγαλύτερη ανάλυση μπορείτε στη φωτογραφική σας μηχανή

Οι κάμερες μικρής ανάλυσης μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες με πλήθος ψηφιακών ατελειών, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Χρησιμοποιήστε κάμερες που έχουν ανάλυση τουλάχιστον 5 Megapixels. Κάποιες χαμηλής ανάλυσης κάμερες μπορούν να εμφανίσουν στοιχεία στις εικόνες που μοιάζουν με παραφυσικές ενδείξεις, αλλά δεν είναι. Εάν τραβήξετε μια φωτογραφία με μια φασματική μορφή, η χαμηλή ανάλυση δε θα σας βοηθήσει να τη μεγεθύνετε και να εξετάσετε τις λεπτομέρειες ώστε να πιστοποιήσετε την αυθεντικότητά της.

Προσέχετε τα δάκτυλά σας όταν φωτογραφίζετε

Κρατήστε τα μακριά από το φακό όταν τραβάτε φωτογραφίες, ένα δάκτυλο στην άκρη μιας φωτογραφίας μπορεί να εμφανίζεται σαν φάντασμα. Επίσης μπορεί να εμφανιστούν τρίχες ή και το λουρί της κάμερας και να δίνουν την εντύπωση κάποιας περίεργης θολερής εμφάνισης. Επίσης, μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, ο καπνός μπορεί να εμφανιστεί στις φωτογραφίες και μειώνει την αξιοπιστία της φωτογράφησής σας.

Σιγουρευτείτε ότι οι φακοί της κάμερας είναι καθαροί

Πριν την εξόρμησή σας, καθαρίστε τους φακούς της μηχανής από σκόνη και δακτυλικά αποτυπώματα. Και τα δύο αυτά στοιχεία μπορούν να εμφανιστούν ως orbs. Εάν συλλάβετε την ίδια φασματική μορφή να εμφανίζεται στο ίδιο σημείο σε κάθε σας πόζα, το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα των φακών της μηχανής σας.

Προσέχετε την αναπνοή σας σε κρύες καιρικές συνθήκες

Όταν αναπνέετε σε πολύ κρύο καιρό, μπορεί να εμφανιστεί ομίχλη στις φωτογραφίες, κάνοντας μια ποικιλία σχηματισμών και περίεργων εικόνων, που μπορεί να τα εκλάβετε λανθασμένα ως φαντάσματα. Κρατήστε την αναπνοή σας τη στιγμή που φωτογραφίζετε όταν βρίσκεστε σε τέτοιες συνθήκες. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να συμβεί είναι να εντυπωσιαστείτε από μια σειρά φωτογραφιών που περιλαμβάνουν περίεργα σχήματα και που λίγο αργότερα θα διαπιστώσετε πως ήταν μόνο η αναπνοή σας.

Αποφύγετε τις γυαλιστερές επιφάνειες και αυτές που αντανακλούν το φως

Η γυαλάδα μιας λείας πέτρα σε ένα νεκροταφείο ή ενός γυαλιού μπορεί να προκαλέσει αποτελέσματα που μοιάζουν με την εικόνα ενός φαντάσματος, όπως θαμπώματα, ομίχλη ή ακόμα και σχηματισμούς orb (φωτεινά σφαιρόμορφα σχήματα). Μην τραβάτε φωτογραφίες μέσα από τζάμια παραθύρων. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν σχήματα που οφείλονται στις αντανακλάσεις του φωτός.

Χρησιμοποιήστε ανθρώπους για να ελκύσετε τα φαντάσματα για τις φωτογραφήσεις σας

Τα φαντάσματα έλκονται από τους ανθρώπους και κυκλοφορούν γύρω από αυτούς. Περιλάβετε ανθρώπους στις φωτογραφίες που βγάζετε. Όταν φωτογραφίζετε άλλα άτομα, προσπαθήστε να αφήσετε αρκετό χώρο στη μια ή στις δύο πλευρές της φωτογραφίας, καθώς και πάνω από τα κεφάλια αυτών που θα βρίσκονται στη φωτογραφία, ώστε να αποτυπώσετε οποιαδήποτε παράξενη παρουσία. Θυμηθείτε, ο σκοπός είναι να αποτυπώσετε οτιδήποτε περίεργο μαζί με τους ανθρώπους στην ίδια φωτογραφία. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τη μηχανή στον ώμο σας και να βγάλετε μια φωτογραφία πίσω από εσάς. Αυτό μπορεί να είναι μια αποτελεσματική τεχνική σε πολλές περιπτώσεις.

Οι προσπάθειές σας για φωτογράφηση φαντασμάτων είναι καλύτερα να γίνονται τις νυχτερινές ώρες

Οι φωτογραφήσεις φαντασμάτων κατά το φως της ημέρας είναι μια πολύ δύσκολη έως αδύνατη πρόκληση. Είναι πιο εύκολο να φωτογραφίζετε τη νύχτα με φλας ή σε μια περιοχή με χαμηλό φωτισμό, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητές σας να φωτογραφίσετε κάποιον περίεργο επισκέπτη. Τα φαντάσματα και οι μυστηριώδεις παρουσίες στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι δύσκολο να εντοπιστούν, ακόμα και με γυμνό μάτι. Εξαιτίας της διαφάνειάς τους και της μορφής τους, η αποτελεσματική φωτογράφηση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πρακτικά αδύνατη. Έτσι, εάν η εξερεύνησή σας γίνει τις βραδινές ώρες ή σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό (π.χ. κελάρια, αποθήκες, υπόγεια, σκοτεινά δωμάτια) οι πιθανότητές σας αυξάνουν.

Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες για να έχετε αποτέλεσμα

Φωτογραφήστε οτιδήποτε και οποιονδήποτε μέσα σε μία πόζα που να περιλαμβάνει κάποιο ενδιαφέρον φόντο. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας εάν τραβήξετε τουλάχιστον 50 φωτογραφίες σε μία εξόρμηση σας. Άλλες πάλι φορές, μπορεί να τύχει να εμφανιστεί κάτι πολύ περίεργο στην πρώτη φωτογραφία, ποτέ δεν ξέρετε. Αντίθετα με το τι συνηθίζετε στις κανονικές φωτογραφήσεις, όταν σκοπεύετε να φωτογραφίσετε φαντάσματα, καμιά επιπλέον πόζα δεν είναι περιττή. Έτσι, βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε και περιμένετε τη μοναδική εκείνη πόζα, που θα αλλάξει την πεποίθησή σας για ότι γνωρίζατε σχετικά με τον κόσμο.

Συμπεριλάβετε συγκεκριμένα αντικείμενα στη φωτογραφία για να υπάρχει κλίμακα μεγέθους
Πάντα να τραβάτε φωτογραφίες αναφερόμενοι σε κάτι συγκεκριμένο και όχι στον αέρα. Το να υπάρχει μία εικόνα στο φόντο όπως κάποιο κτήριο ή και κάποιο δέντρο, βοηθάει στην ποιότητα της φωτογραφίας και επιτρέπει να γίνει εκτίμηση για την απόσταση της όποιας παράξενης μορφής θα αποτυπωθεί, λόγω της ήπιας αντανάκλασης του φωτός και τους βάθους.

Οι ψηφιακές μηχανές σας εφοδιάζουν με στιγμιαία ανατροφοδότηση για το κυνήγι σας

Οι περισσότερες ψηφιακές μηχανές έχουν οθόνη που σας επιτρέπει να ελέγξετε τα αποτελέσματα της φωτογράφησής σας αμέσως, κάτι που διευκολύνει το κυνήγι, τον εντοπισμό και τη φωτογράφηση των φαντασμάτων. Έτσι, είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για τους επίδοξους κυνηγούς φαντασμάτων. Σας επιτρέπουν να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνάς σας άμεσα, δε χρειάζεται φιλμ και έτσι μπορείτε να βγάλετε όσες πόζες θέλετε και με μεγάλη ταχύτητα μεταξύ κάθε μίας διαφορετικής πόζας. Εάν ανακαλύψετε κάτι περίεργο, μπορείτε αμέσως να το εντοπίσετε και να συνεχίσετε τη φωτογράφηση στο ίδιο μέρος.

Οι φωτογραφικές μηχανές με φιλμ επιτρέπουν την πιστοποίηση των φωτογραφιών

Εάν χρησιμοποιείτε συμβατική μηχανή με φιλμ έχετε τη δυνατότητα να αποδείξετε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών που θα έχετε τραβήξει. Οι ψηφιακές μηχανές δε βγάζουν αρνητικό κι έτσι είναι δύσκολο να αποδείξετε ότι οι φωτογραφίες που βγάλατε δεν έχουν υποστεί μετατροπές. Οι ψηφιακές μηχανές είναι ιδανικές στην αποτύπωση αυθεντικών orbs εξαιτίας της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν. Αλλά μπορούν εξίσου καλά να αποτυπώσουν τέτοιους σχηματισμούς τεχνητά από ιπτάμενα σωματίδια που αντανακλούν το φως του φλας. Αυτά μπορεί να είναι σκόνη, γύρη, έντομα και υγρασία (όπως χιόνι και βροχή). Και οι συμβατικές κάμερες μπορούν να συλλάβουν τέτοια τεχνητά orbs αλλά αυτό συμβαίνει πολύ πιο σπάνια και πάντα είναι λιγότερα σε αριθμό. Ένας γενικός κανόνας είναι να ψάξετε για κάποια χαρακτηριστικά στη δομή του orb ώστε να διαπιστώσετε την αυθεντικότητά του. Επίσης, αποφεύγετε να παίρνετε φωτογραφίες στις προαναφερόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Χρησιμοποιείστε έναν φακό για να ελέγξετε τις συνθήκες πριν φωτογραφίσετε

Μπορείτε έτσι να ελέγξετε τον αέρα για την ύπαρξη σωματιδίων σκόνης και εντόμων που μπορεί αργότερα να τα εκλάβετε ως orbs. Κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο με το φακό σας ώστε να ξέρετε τι πλέει στον αέρα και να διακρίνετε κάποια πιθανή περίεργη διαφορά στις φωτογραφίες που θα τραβήξετε.

Εστιάστε τη μηχανή σας στα 60 εκατοστά με 3 μέτρα επάνω από το έδαφος

Οι περισσότερες μορφές φαντασμάτων εμφανίζονται στον αέρα σ' αυτές τις αποστάσεις από το έδαφος, αλλά μην περιοριστείτε μόνο εκεί. Κάποιες φορές μπορεί να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία αν εστιάσετε τη μηχανή πάνω από το κεφάλι ή τον ώμο σας. Σε κτήρια μπορούν να εμφανιστούν περίεργες μορφές οπουδήποτε και σε οποιοδήποτε ύψος.

Οι ψυχροί μήνες παρέχουν τις υψηλότερες πιθανότητες να φωτογραφήσετε κάποια περίεργη μορφή

Τους μήνες αυτούς η ηλεκτροστατική ενέργεια είναι πιο υψηλή. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποτυπώσετε κάτι παράξενο και τις άλλες εποχές, απλά οι πιθανότητές σας είναι πιο αυξημένες.

Αποφύγετε κακές καιρικές συνθήκες που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα λανθασμένες εικόνες

Αποφύγετε εντελώς να τραβάτε φωτογραφίες όταν οι καιρικές συνθήκες περιλαμβάνουν αέρα, βροχή, σκόνη, χιόνι, ή όταν υπάρχει πολύ υγρασία στον αέρα. Όλες αυτές οι συνθήκες μπορούν να εμφανίσουν εικόνες που μοιάζουν ακριβώς σαν orbs ή σαν φασματικές μορφές. Εάν τραβήξετε μια φωτογραφία όπου δεν υπήρχε σημάδι κάποιας δραστηριότητας, ενώ αντίθετα η αμέσως επόμενη είναι γεμάτη, πιθανόν να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.

Μιλήστε στα φαντάσματα και ωθήστε τα να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας

Αν τους προκαλέσετε αισθήματα άνεσης και δε δείχνετε φοβισμένοι είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε σας και στην ομάδα σας και έτσι είναι πιο εύκολο να τα φωτογραφίσετε. Όταν μπαίνετε σε μια περιοχή που θέλετε να πάρετε φωτογραφίες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: βαδίστε γύρω στην περιοχή για 15 λεπτά πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Όπως βαδίζετε, καθαρίστε το μυαλό σας και κάνετε θετικές σκέψεις (θεωρείται ότι τα φαντάσματα μπορούν να νιώσουν τα αισθήματα και τις σκέψεις). Μετά από 15 λεπτά, κάντε μια δήλωση σχετικά με την καλή σας πρόθεση να τα φωτογραφίσετε μόνο και να μην τα ενοχλήσετε. Ζητήστε την άδειά τους μόλις μπείτε στο χώρο, αλλά και λίγο πριν αρχίσετε τη φωτογράφηση. Μην ξεχάσετε να τα ευχαριστήσετε για τη συνεργασία τους. Μόλις πάρετε τις φωτογραφίες που θέλετε, γυρίστε πίσω στο αμάξι σας και βγάλετε λίγες ακόμα φωτογραφίες από την περιοχή. Εάν στις φωτογραφίες εμφανιστούν παράξενες μορφές, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δέχτηκαν να συνεργαστούν μαζί σας.

Τα φαντάσματα μπορεί να κυκλοφορούν σε κάθε μέρος και όχι μόνο στα νεκροταφεία!

Τα φαντάσματα δεν κυκλοφορούν μόνο σε στοιχειωμένα παλιά σπίτια και νεκροταφεία. Μπορούν να βρίσκονται παντού σε διάφορες μορφές. Έτσι, μην περιορίζετε τη φωτογράφησή σας στα μέρη αυτά. Αν ελέγξετε πολλές από τις φωτογραφίες με φαντάσματα που κυκλοφορούν, θα προσέξετε πως ένας μεγάλος αριθμός από αυτές αφορούν φυσιολογικές συνθήκες και όχι συγκεκριμένα στοιχειωμένα μέρη. Αυτό σημαίνει ότι τα φαντάσματα μπορούν να βρεθούν σε πολλά άλλα μέρη από τα στερεότυπα παλιά νεκροταφεία και τα μισογκρεμισμένα παλιά σπίτια. Έχετε τη μηχανή σας παρέα και μη διστάζετε να κυνηγήσετε φαντάσματα στον σύγχρονο κόσμο. Αν υπάρχουν, θα τα βρείτε κι εκεί.

Αυξήστε τις πιθανότητές σας γνωρίζοντας τα καλύτερα μέρη για το κυνήγι φαντασμάτων

Κάποια μέρη είναι πιο πιθανό να είναι στοιχειωμένα απ' ότι άλλα. Κάποια τέτοια τυπικά μέρη είναι τα παλιά νεκροταφεία, παλιά κτήρια, παλιά ξενοδοχεία και σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία και εκκλησίες. Επίσης καλά σημεία είναι τα θέατρα και κάθε ιστορικό στοιχείο μιας πόλης. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας και έχετε ως απλό κανόνα πως τα καλύτερα σημεία είναι αυτά που παρουσιάζουν πλούσια ιστορία.

Δοκιμάστε περιοχές που είναι πλούσιες σε ιστορία

Σημαντικά συναισθηματικά και φυσικά γεγονότα που έχουν συμβεί σε μια τοποθεσία, μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα ύπαρξης αόρατων οντοτήτων σε ένα μέρος. Κάποια τέτοια μέρη μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Περιοχές όπου έχουν γίνει μεγάλες μάχες (πεδία μάχης, κάστρα, δάση)
  • Φυλακές και σκοπιές
  • Καταυλισμοί κατάδικων ή σκλάβων
  • Περιοχές μεγάλων καταστροφών (καλό θα είναι να δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό σε άλλους ανθρώπους που μπορεί να επισκέπτονται την περιοχή και που μπορεί να έχουν χάσει εκεί κάποιο οικείο τους πρόσωπο)
  • Εκκλησίες και λατρευτικά μέρη
  • Νοσοκομεία
  • Παλιά και ιστορικά μέρη της πόλης σας

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια που υποδηλώνουν την ύπαρξη φαντασμάτων σε ένα μέρος

Υπάρχουν συγκεκριμένες περιβαλλοντικές, ψυχολογικές και φυσιολογικές ενδείξεις που μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία κάποιου φαντάσματος. Κάποια σημεία κλειδιά είναι τα παρακάτω:

  • Ασυνήθιστα ψυχρές περιοχές μέσα σε έναν χώρο
  • Περιοχές με ρεύματα αέρος που δε θα περιμένατε να βρείτε
  • Περίεργες και μη αναμενόμενες οσμές
  • Παράξενοι ήχοι (π.χ. φωνές, ψίθυροι, βήματα, λυγμοί, ανάσες, κ.λπ.)
  • Περίεργο αίσθημα ότι σας παρακολουθούν ή ότι σας ακολουθούν (κάποιος ή κάτι)

Kαταγράψτε τι νιώθετε όταν τραβάτε τις φωτογραφίες

Όταν κάνετε τη φωτογράφηση κρατήστε σύντομες σημειώσεις για τα αισθήματα και τα ένστικτά σας. Μπορείτε αργότερα να τα συγκρίνετε με τις φωτογραφίες που τραβήξατε και να αναγνωρίσετε πως νιώσατε όταν τραβήξατε κάτι παράξενο. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο επιτυχημένοι στην έρευνά σας. Σχεδόν κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να νιώσει την παρουσία μιας αόρατης οντότητας, ωστόσο η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχουν καλλιεργήσει την ικανότητα αυτή. Καθώς ξεκινάτε να ερευνάτε για φαντάσματα, η καταγραφή των αισθήσεών σας θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε αυτήν την ικανότητα. Για παράδειγμα, μπορεί να είχατε ένα άβολο αίσθημα πριν τραβήξετε μια πόζα, η οποία εμφανίζει μια παράξενη παρουσία. Έτσι, θα βελτιωθείτε στο να αναγνωρίζετε τις ψυχικές σας αντιδράσεις στην παρουσία αόρατων οντοτήτων.

Τα φαντάσματα μπορούν να εμφανιστούν με πολλές μορφές και όχι πάντα σαν τον Casper

Πληροφορηθείτε για τους ποικίλους τρόπους εμφάνισης των φαντασμάτων, έτσι ώστε να προσδιορίσετε εάν αυτό που αποτύπωσε η μηχανή σας περιλαμβάνει την παρουσία μιας τέτοιας μορφής. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα φαντάσματα δε μοιάζουν καθόλου με αυτό που θα περίμενε το Hollywood. Συχνά εμφανίζονται ως 'orb', δηλαδή μικρά σφαιρικά φωτεινά αντικείμενα που μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος και χρώμα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα orb δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά παρολαυτά εμφανίζονται στις φωτογραφίες. Προφανώς το 95% των φωτογραφημένων orbs δημιουργούνται από την αντανάκλαση του φλας σε σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα ή από καιρικές συνθήκες όπως το χιόνι και η βροχή. Περίεργες ομίχλες, ατμοί ή σύννεφα μπορούν επίσης να υποδηλώνουν την παρουσία ενός φαντάσματος, αν και θα έπρεπε να είστε προσεκτικοί ώστε να διαπιστώσετε πως δεν πρόκειται για τυπικές περιβαλλοντικές συνθήκες, ή ακόμα χειρότερα, την ίδια την αναπνοή σας. Συνήθως εμφανίζονται αρκετά εκατοστά πάνω από το έδαφος και είτε κινούνται πολύ αργά, είτε ταξιδεύουν πολύ γρήγορα. Τις περισσότερες φορές έχουν γκρι ή λευκό χρώμα, αν και έχουν αναφερθεί και σε άλλα χρώματα. Οι στρόβιλοι είναι ένα άλλο είδος παρουσίας φασματικής ενέργειας που μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε φιλμ. Συχνά εμφανίζονται ως διακριτές διαστροφές στο σχήμα σταθερών γραμμών ή σαν τούνελ. Προσέξετε να μη δημιουργούνται από τα μαλλιά σας.

Μην φοβάστε, πάρτε μαζί σας κάποιον φίλο σας

Το κυνήγι φαντασμάτων είναι κάπως τρομακτικό, εφόσον αποτελεί την προσπάθεια να εντοπίσετε κάτι που σε όλη τη ζωή σας θεωρούσατε ότι δεν υπάρχει. Αν δεν έχετε κάποιο άλλο άτομο παρέα μπορεί να φοβηθείτε από παράξενους θορύβους και από φαινόμενα που μπορεί να έχουν ακόμα και φυσιολογικές ερμηνείες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε με κάποιο άλλο πρόσωπο παρέα, στην περίπτωση που πάθετε κάποιο ατύχημα, εφόσον στην περιήγησή σας θα βαδίζετε στο σκοτάδι και σε περιοχές όπου υπάρχουν επικίνδυνες ανωμαλίες στο έδαφος, τις οποίες ίσως δεν τις προσέξετε.

Πηγή: eroterica.gr

Woodworking for Beginners - Full Guide (FREE Video + eBooks + Tools)