Μαύρες γάτες: Γιατί τις "τρέμουμε";

Το πιο έντονο σημείο πάνω στις μαύρες γάτες είναι σίγουρα τα μάτια. Καμία άλλη γάτα δεν έχει μάτια που μπορούν να σας υπνωτίσουν, να κάνουν την αναπνοή σας να κοπεί, να σας διαπεράσουν με το βλέμα τους και στο τέλος μένοντας άναυδοι να αναρωτιέστε για το ποιος εξημέρωσε ποιον.


Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα πράγματα για τις γάτες. Τους έχουν αποδοθεί πολλές φορές ακόμα και υπερφυσικές δυνατότητες, όπως το ότι βλέπουν την αύρα ενός ανθρώπου, το ότι μπορούν να δουν το φάντασμα ενός πεθαμένου, ή το ότι μπορούν να προβλέψουν ένα σεισμό ή μεγάλες καταστροφές.
Βέβαια βλέποντας όλα αυτά από μια άλλη όψη, με το γυαλιστερό τους τρίχωμα και τις αινιγματικές τους ιδιότητες, έχουν θεωρηθεί μυστήριες, δαιμονικές ή και ότι προκαλούν κακοτυχία. Ανάλογα με τις εποχές και τον εκάστοτε πολιτισμό, οι μαύρες γάτες είτε είναι κυνηγημένες και σκοτώνονται ή βασανίζονται, είτε δεν είναι επιθυμητές.
Κι αυτό γιατί είναι σαν μινιατούρα ενός πάνθηρα, γιατί με τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κινούνται ταχύτερα και ξεγλυστρούν στο σκοτάδι, ή γιατί το τρίχωμα τους, τους δίνει τη δυνατότητα σχεδόν να εξαφανίζονται στο σκοτάδι. Σε όλους σίγουρα θα έχει τύχει να δούμε κάτι να περνάει αστραπιαία από μπροστά και να μείνουμε με την απορία για το τι ήταν (ίσως ήταν μια μαύρη γάτα!) Ό,τι και να ισχύει όμως από τα παραπάνω το θέμα είναι ότι οι μαύρες γάτες έχουν κάτι που "εξιτάρει" τη φαντασία των ανθρώπων.
Η Julie Taff, φωτογράφος της εκδοτικής εταιρείας Browntrout, είπε ότι υπάρχει ένα είδος ίντριγκας και μυστηρίου στις μαύρες γάτες. Η εταιρεία έχει εκδόσει κατά καιρούς διάφορα ημερολογία με φωτογραφίες από γάτες, με πρώτο το "Μαύρες Γάτες", το 1997, το οποίο είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία. Η ίδια είπε ότι ετοιμάζεται ένα ημερολόγιο με μαύρες γάτες για το 2004 και ότι αυτό θα κάνει σίγουρα πάταγο. Συνέχισε λέγοντας ότι πολλοί άνθρωποι τις αγαπάνε, παρόλα αυτά η ίδια λέει ότι παρόλο που γενικά δεν είναι προληπτκή δεν περνάει ένα δρόμο αν πριν έχει περάσει μια μαύρη γάτα. Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις ένα ημερολόγιο με μαύρες γάτες, από το να έχεις μια γάτα.
Ο Debi Parsons - Drake μέλος οργάνωσης για την προστασία των ζώων, λέει ότι οι μαύρες γάτες είναι τα ζώα με τη λιγότερη ζήτηση, κι αυτό γιατί γύρω τους κινούνται διάφορες προληπτικές θεωρίες. Το περίεργο είναι ότι κάτι που θα απωθήσει κάποιον να αποκτησει μια μαύρη γάτα, το ίδιο μπορεί να κάνει κάποιον να θέλει μια μαύρη γάτα μανιωδώς. Δηλαδή για παράδειγμα ενώ κάποιον μπορεί να τον τρομάζουν το μαύρο χρώμα και το βαθύ, σταθερό βλέμμα, σε κάποιον άλλο αυτά λειτουργούν εντελώς αντίθετα και του αρέσουν.

Πηγή: esoterica.gr

Woodworking for Beginners - Full Guide (FREE Video + eBooks + Tools)