Τουριστικό πλοιάριο ελπίζει να βρει τη Νέσσυ, το τέρας του Λοχ Νες


Μια εταιρία διοργάνωσης κρουαζιέρων σκοπεύει να εγκαταστήσει εξοπλισμό σόναρ στη ναυαρχίδα της, για την περίπτωση που θα συναντήσει το Τέρας του Λοχ Νες. Ο εξερευνητικός εξοπλισμός του πλοίου παρουσιάστηκε στο Royal Highland Centre του Εδιβούργου. Ο εξοπλισμός θα εγκατασταθεί στο Jacobite Queen στο οποίο επιβιβάζονται τουρίστες για μια βόλτα στη λίμνη.
Για το σκοπό της παρουσίασης του εγχειρήματος, η εταιρία δημιούργησε ένα ψεύτικο βίντεο της Nessie να διασχίζει την οθόνη ενός συστήματος σόναρ, ώστε να γίνει εμφανής ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος. Η Freda Rapson, ιδιοκτήτρια του Jacobite, είπε:
"Έχουμε αγοράσει ένα γνήσιο σύστημα σόναρ και με την βοήθεια των εξειδικευμένων τεχνικών μας προσθέσαμε στην οθόνη αυτό που κάθε τουρίστας ελπίζει να δει, δηλαδή τη Nessie. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία θέαση του Τέρατος του Λοχ Νες. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όμως τώρα που το Jacobite Queen έχει το σύστημα σόναρ."
Το μόνο που απομένει τώρα, είναι να συναντηθεί με τη Nessie..

Ελέφαντας... από τσίρκο!
Ανεξήγητες μαρτυρίες για την θέαση κάτι του 'περίεργου' στη λίμνη του Λοχ Νες υπάρχουν από τον 6ο αιώνα. Έχουν παρατεθεί διάφορες θεωρίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι το επονομαζόμενο τέρας του Λοχ Νες. Ανάμεσα σ' αυτές, είναι η εκδοχή του να πρόκειται για ένα κοπάδι από εξαφανισμένα θαλάσσια ερπετά, τις πλησιόσαυρες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν δύο ζεύγη δυνατών πτερυγίων για να κολυμπούν. Χωρίζονταν σε δύο είδη αυτές που είχαν μικρό κεφάλι και μακρύ λαιμό και σ' εκείνες που είχαν μεγάλο κεφάλι και μικρό λαιμό.
Το 2006 ένας επιστήμονας ανέφερε ότι το τέρας μπορεί να είναι ένας ελέφαντας. Ο Neil Clark, έφορος της Παλαιοντολογίας στο Μουσείο Hunterian του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, διεξήγαγε έρευνες για τη Nessie επί 2 χρόνια. Ανέφερε ότι οι θεάσεις μπορεί να αφορούσαν ελέφαντες τσίρκου, καθώς οι διοργανωτές των εμφανίσεων σε διάφορα τσίρκο σταματούσαν συχνά στις όχθες του Λοχ Νες ώστε να ξεκουράσουν τα ζώα. Η προβοσκίδα και το κύρτωμα της πλάτης μέσα στο νερό ταιριάζουν με κάποιες από τις πιο γνωστές φωτογραφίες της Nessie.
Πηγή: esoterica.gr
Δείτε περισσότερα για τον Nέσσυ, το τέρας του Λοχ Νες

Woodworking for Beginners - Full Guide (FREE Video + eBooks + Tools)