Μυστηριώδης εξαφάνιση...λίμνης!


Η Χιλή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η χώρα των πανύψηλων και απόκρημνων βουνών.Η άγρια ομορφιά τους καθηλώνει τον επισκέπτη,που όλο ανυπομονησία,θέλει να τα ανέβει και να εξερευνήσει κάθε σπιθαμή τους...και αν είναι αρκετά τυχερός μπορει να δει απο κοντά μερικές από τις σπάνιες λίμνες της.Όμως,πριν από λίγο καιρό, ο καταλογος τους μειώθηκε κατα μία καθώς.. η τύχη της αγνοείται!!
Η λίμνη,εκτάσεως 50.000 τ.μ.,βρισκόταν απομονωμένη κοντά σε κάποια κορυφή των νότιων Άνδεων,ενω ταυτόγχρονα αποτελούσε και ένα σημαντικό αξιοθέατο του πάρκου Μπερνάντο Ο'Χίγκιν.Η παρουσία της ήταν απαραίτητη στην περιοχή καθως συγκέντρωνε το νερό από έναν παγετώνα κατα την διαρκεια της θερινής περιόδου.
Έτσι κατα τα τέλη Ιουνίου-και ενώ οι φύλακες του πάρκου περίμεναν να δουν την λίμνη να λάμπει από την ομορφιά των κρυστάλλινων νερών της-το μόνο που αντίκρισαν στην θέση της ήταν ένας αρκετα μεγάλου διαμετρήματος κρατήρας που είχε βάθος ,περίπου, 30 μέτρων!Τα μόνα στοιχεία που μαρτυρούσαν το παρελθον του κρατήρα ήταν μερικά μεγάλα κομμάτια πάγου στον πάτο του.
Φυσικά,σχεδόν αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος,η Εθνική Εταιρεία Δασών της χώρας φρόντισε να διεξάγει εκτενείς έρευνες στο σημείο...όπου λίγες μέρες μετά,ένα μικρό ρήγμα εντοπίστηκε στο κέντρο της λίμνης.
Η μόνη θεωρία που έχει προταθεί μέχρι σήμερα έναι,ότι το νερό χάθηκε στο υπέδαφος εξαιτίας κάποιου σεισμού ο οποίος,με την σειρά του,προκάλεσε και το ρήγμα.Ωστόσο,παρα την υψηλή σεισμικότητα της Χιλής,σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της άλλοτε λίμνης δεν έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο..
Πηγή: alito.gr

Woodworking for Beginners - Full Guide (FREE Video + eBooks + Tools)