Αυτά τα X-Files είναι τα αληθινά?


Το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τους μυστικούς φακέλους που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση εξωγήινων στη Γη. Τελικά η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω ή μήπως είναι εδώ στη Γη;

Οι φάκελοι με τα έγγραφα, που διατίθενται στην ιστοσελίδα των Βρετανικών Κρατικών Αρχείων, καλύπτουν την περίοδο από το 1978 έως και το 1987. Περιλαμβάνουν αναφορές για περίεργα φώτα στον ουρανό και τον εντοπισμό ανεξήγητων εναέριων αντικειμένων από απλούς πολίτες, τις ένοπλες δυνάμεις και τις αστυνομικές αρχές.

Ένας άντρας μάλιστα, έχει περιγράψει με εξαιρετικές λεπτομέρειες τη «φυσική και πνευματική του επαφή» με πράσινους εξωγήινους, όταν ήταν ακόμα παιδί.

Ο εν λόγω άντρας ανέφερε ότι όντα από μία άλλη φυλή σκότωσαν έναν άνθρωπο με το όνομα Algar το 1981, όταν εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Βρετανική Κυβέρνηση.
Στην αναφορά του, ο άντρας ισχυρίζεται ότι επισκέφθηκε τις βάσεις των εξωγήινων στο Wirral και το Cheshire, ενώ η γυναίκα του ανέφερε ότι υπήρξε μάρτυρας της κατάρριψης ενός ΑΤΙΑ πάνω από το Wallasey στο Merseyside.

Οι 8 μέχρι πρότινος μυστικοί φάκελοι που δημοσιεύτηκαν αποτελούν μέρος των 200 φακέλων που αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας μες στα επόμενα 4 χρόνια, ενώ οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν για τον πρώτο μήνα τα εν λόγω αρχεία.

Εκπρόσωπος των Κρατικών Αρχείων δήλωσε ότι οι μυστικοί αυτοί φάκελοι διατίθενται πλέον δημόσια μετά από μεγάλο αριθμό αιτημάτων, βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας αλλά και εξαιτίας της «νέας πολιτικής του Υπουργείου Αμύνης για ένα ανοιχτό και διάφανο σύστημα διακυβέρνησης.»

Ένα μεγάλο μέρος των απόρρητων φακέλων δημιουργήθηκε από την αλληλογραφία που έστελναν οι πολίτες στα κυβερνητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Αμύνης και της τότε Πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ένα άλλο έγγραφο αποκαλύπτει την εμπειρία που είχε ένας 78χρονος άντρας το 1983, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είδε έναν εξωγήινο στο Κανάλι Basingstoke του Aldershot στο Hampshire. Ο 78χρονος είχε δηλώσει τότε ότι επιβιβάστηκε στο ΑΤΙΑ, και ερωτήθηκε από τους εξωγήινους για την ηλικία του, ενώ έδωσε και λεπτομερή περιγραφή του σκάφους. Χαρακτηριστικά, όπως λέει ο ίδιος, του είπαν: «Μπορείς να φύγεις. Είσαι πολύ μεγάλος και πολύ αδύναμος για αυτό που θέλουμε να κάνουμε.»

Το βρετανικό Roswell

Σε ένα άλλο γράμμα, ο επικεφαλής μίας ομάδας που ονομάζεται Wigan Ariel Phenomena Investigation Team ρώτησε το Υπουργείο Αμύνης εάν υπήρχε κάποιος κώδικας ορθής πρακτικής για την αντιμετώπιση εισβολής των εξωγήινων.

Άλλο γράμμα αποκαλύπτει ότι στις 21 Φεβρουαρίου 1982 οι πελάτες και το προσωπικό της παμπ Tunbridge Wells είδαν ένα άγνωστο αντικείμενο με πράσινα και κόκκινα φώτα που αναβόσβηναν να κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο του Gatwick.

Υπάρχουν, όμως και αναφορές από πιο επίσημες πηγές. Η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. άνοιξε φάκελο μετά από τη μαρτυρία δύο αξιωματούχων της ότι είδαν «περίεργα φώτα έξω από την πίσω πύλη της βάσης της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας Woodbridge» στο Suffolk το Δεκέμβριο του 1980.

Αυτό σχετίζεται με το γνωστό περιστατικό της εμφάνισης ενός φερόμενου ως εξωγήινου στο Δάσος Rendlesham, ενώ η υπόθεση είναι γνωστή και ως «το Βρετανικό Roswell», ονομασία που προήλθε από την υποτιθέμενη επαφή που είχαν άνθρωποι και εξωγήινοι στο Roswell των Η.Π.Α.

Οι μυστικοί φάκελοι περιέχουν και σχέδια από όσους έσπευσαν να περιγράψουν αυτό που είδαν.

Ένα από αυτά τα σχέδια ζωγραφίστηκε από τους αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, οι οποίοι κλήθηκαν σε βοήθεια σε ένα σπίτι στο Stanmore του Λονδίνου στις 26 Απριλίου 1984.

Οι τρεις αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο παρατηρούσαν για μία ώρα ένα αντικείμενο στον ουρανό, το οποίο «κινούνταν αλλοπρόσαλλα από τη μία πλευρά στην άλλη, πάνω-κάτω, μπρος και πίσω, χωρίς όμως να απομακρύνεται πολύ από την αρχική του θέση.»

Ο ένας από τους αστυνομικούς, που παρατηρούσε το αντικείμενο με κιάλια, το περιέγραψε ως «κυκλικό στη μέση, με κάτι που έμοιαζε με θόλο στην επάνω και κάτω πλευρά και διαφορετικά χρωματιστά φωτάκια.»
Συνήθεις εξηγήσεις

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας των Κρατικών Αρχείων θα βρουν ακόμα και βίντεο από τον Nick Pope, έναν Βρετανό ειδικό σε θέματα ΑΤΙΑ.

Ο Pope ξεχώρισε ένα περιστατικό με ένα ΑΤΙΑ πάνω από το κέντρο του Λονδίνου. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο, με ΑΤΙΑ να εμφανίζονται πάνω από τις κατοικημένες περιοχές. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι εμφανίζονται μόνο στις απομονωμένες και αγροτικές περιοχές. Για την ακρίβεια, το ΑΤΙΑ εμφανίστηκε πάνω από τη γέφυρα Waterloo, με έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να έχει σταματήσει για να δει το ιπτάμενο αντικείμενο να πετάει πάνω από τον Τάμεση.»

Ο Pope δήλωσε πως η πιο συνήθης εξήγηση για τα υποτιθέμενα ΑΤΙΑ είναι ότι πρόκειται για φώτα αεροσκαφών, λαμπερούς αστέρες και πλανήτες, δορυφόρους, μετεωρίτες ή διαστημικά αεροσκάφη.

Στους φακέλους υπάρχει μία λεπτομερής περίληψη του Υπουργείου Αμύνης προς τον Λόρδο Strabolgi, τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, σχετικά με μία διαμάχη για τα ΑΤΙΑ στη Βουλή των Λόρδων τον Ιανουάριο του 1979.

Στην περίληψη αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να επιβεβαιώνει την παρουσία ΑΤΙΑ και όλα αυτά που αναφέρονται είναι λόγια του αέρα» ενώ η ιδέα μίας «διακυβερνητικής συνομωσίας αποσιώπησης των γεγονότων» ήταν «ο πιο καταπληκτικός και κολακευτικός ισχυρισμός όλων.» Η περίληψη συνεχίζει λέγοντας: «Επιτρέψτε μου να διαβεβαιώσω τη Βουλή ότι η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας δεν είχε ποτέ επαφή με άτομα από το διάστημα.»

Στην ιστοσελίδα υπάρχει ακόμα διαθέσιμο ένα ποντκάστ από τον Δρ. David Clarke, ειδικό στην ιστορία των ΑΤΙΑ, ο οποίος σχολιάζει τους φακέλους.

Ο Δρ. Clarke, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam, δήλωσε στο BBC Radio 4 ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξει κάποιος τις θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τους εξωγήινους.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αμφιβάλω εάν η αποκάλυψη αυτών των φακέλων θα πείσει όσους πιστεύουν ότι υπάρχει επίσημη συγκάλυψη των γεγονότων. Αναπόφευκτα, κάποιοι έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσουν την κίνηση αυτή ως κουκούλωμα της πραγματικότητας. Για αυτούς, η αλήθεια βρίσκεται ακόμα εκεί έξω, κρυμμένη σε πολύ πιο μυστικούς φακέλους.»

Πηγή: BBC News

Woodworking for Beginners - Full Guide (FREE Video + eBooks + Tools)